Pasaulinei gyvūnų dienai skirtas pradinukų projektas ,,Mūsų mažieji draugai”

Artėjant Pasaulinei gyvūnų dienai (spalio 4 d.) mūsų progimnazija organizavo paramos beglobiams gyvūnams rinkimo akciją - projektą ,,Mūsų mažieji draugai”. Tai puiki iniciatyva ugdant jaunosios kartos požiūrį į atsakomybę.

Spalio 2 dieną mokyklos stadione mokiniai susitiko su kinologu Tomu Pocevičiumi ir augintiniais Demi ir Amica. Mokiniai sužinojo, kaip mokomi, dresuojami šunys. Susitikimo metu turėjo galimybę pabendrauti su augintine Demi, kuri buvo labai draugiška.

Spalio 3 dieną 2a ir 2b klasių mokiniai vyko į Ventos regioninį parką. Lydimi gido keliavo Jurakalnio pažintiniu taku, nuo apžvalgos bokšto gėrėjosi Ventos vingiu ir rudenėjančia gamta, aplankė Papilės piliakalnį, pasidžiaugė daugiakamiene liepa, kuriai jau apie 150 metų.

Pirmokai ir trečiokai per dailės pamoką piešė savo augintinius. Piešiniai labai spalvingi, jais džiaugėsi visa mokyklos bendruomenė.

4b klasės mokiniai vykdė tyrimą ,,Mūsų mažieji draugai” ir suskaičiavo, kiek ir kokių augintinių turi ir jais rūpinasi pradinių klasių mokiniai.

Spalio 6 dieną 4a ir 4b klasių mokiniai lankėsi Kamanų valstybiniame gamtiniame rezervate. Ten sužinojo, kaip gamtininkai rūpinasi laukiniais paukščiais ir gyvūnais.

Pirmokai paskutinę projekto dieną surengė viešojo kalbėjimo pamoką, kurios metu rodė draugams savo augintinių nuotraukas ir pasakojo apie juos.

Projekto kulminacija – 2c ir 4c mokinių apsilankymas Mažeikių gyvūnų globos draugijoje su kupinais maišais įvairiausių dovanų globotiniams – jas per savaitę suaukojo progimnazijos pradinių klasių mokiniai ir jų tėveliai.

Mūsų mokyklos video kanalas