Įspūdžiai po kelionės į Švediją

Gruodžio 2 – 6 dienomis  Mažeikių Senamiesčio pagrindinės mokyklos Erasmus+ projekto VEA („Sėkmingas vertybių ugdymas“) komanda (6 mokiniai ir 2 mokytojos) lankėsi Skövde mieste, Švedijoje. Apsilankė partnerių mokykloje ir susitiko su kitais projekto dalyviais iš Švedijos, Italijos, Graikijos ir Turkijos.

Viešnagės metu vyko įvairios veiklos: darbas grupėse, plakatų kūrimas, prezentacijos apie vertybes savo šalyje ir mokykloje- ir visa tai tarpkultūrinių vertybių fone.

Lietuvos komanda vyko į Gothenburgo miestą, kuriame lankėsi Pasaulio Kultūros muziejuje ir didžiausiame Mokslo centre Skandinavijoje. Abejingų nepaliko ir Kalėdinis pramogų parkas, privertęs visus žavėtis ir aikčioti iš nuostabos. Ne veltui sakoma, kad Kalėdos – stebuklų metas.

Paskutinę susitikimo dieną programa tęsėsi Varnhemo miestelyje vikingų laikus menančioje istorinėje vietoje, kurioje išliko tik bažnyčia, kuri primena apie ten kadaise gyvenusius vienuolius.

Vakarop visi projekto dalyviai buvo pakviesti į atsisveikinimo vakarienę, kurioje buvo daug džiugių emocijų, skambėjo dainos,  visi mokėsi skirtingų tautų šokių, dalinosi patirtais įspūdžiais, kurie išliks dar ilgai atmintyje.

Peržiūros: 1515
Mūsų mokyklos video kanalas